Thursday, December 31, 2009

BENCINTA!

Geram!
hmmm btul la org tua ckp tempoh btunang nih la kiter tau pe'el bakal suami kiter nih camne...bukan besor sgt pun kes nye tp kadang2 si dia tlalu amik remeh...tu yg kekadang sedey tur...slamber sgt...nitik jugak la air mata...dah sakit kpala mkn panadol tido la aku...mcm2 la 4 bulan tak jumpa...biar la aku enjoy kat cni ngn kwn2...

Wahai en. faizal nih lagu untuk awak yg kdg2 sy benci pada awak dalam cinta pada awak nih...nyampah!!
BENCINTA
Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu..
Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktuUntuk aku
untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

video

*lawak lak tgk faizal tahir dlm video nih...smpi tertonggeng2 dapat feel lagu..dia benci kat saper ntah ni...

Sunday, December 6, 2009

Headache!


hmmm gayut td ngn mr. tunang...bincang2 pasal wedding duit blanja & segala bagai...pening juga mcm2 kna pk nk prepare & bt bajet...makin dekat hari makin dekat nak pk...moga dipermudahkan segala urusan & dibukakan pintu rezki seluas2nya...


aku lak tak tau nak tema warna aper lg time nikah & reception...idamkan lemon yellow...mcm baju kawen masa mak aku & arwah ayah aku...sweet & happiness jer color tur...lg nk pk bilik tido yang akan decorate sendiri...tgh cr idea, bt research cket dlm buku2 kat library, cr kain yg sesuai, cat dinding bilik dll...huh byk nyerrr...yg pnting duit msti simpan tiap bulan selepas dpt gaji...jangan boros sgt...huhuhu...


k la nk tido pening kpala...bye sumer!!gud nite!!

Saturday, December 5, 2009

Hari Untuk Enjoy!!yay!!

Citer Hari Nih...Cuci Mata Sampai Tak Hengat Dunia...He3!
hmmm citer dah agak basi...citer aku g Jusco Bukit Indah time lunch hari Jumaat yang panjang...12.15 tghari smpi 2.45 ptg...lamer tur...
Smpi jer Jusco trus g mkn ngn eila coz dah klaparan sgt...kitorg makan mmg ikut time tak leh tahan2...lps knyang jer trus jalan kat centre escalator nk tuju ke kedai negara matahari terbit yg dah lame en. pegawai aku promote n suruh g tgk gadgets & barang plik dr jepun...yg pnting murah...
Mase nak naik escalator ternampak decoration pokok x'mas nih...kreatif btul guna bekas2 telur jer n kertas terpakai yang lain...takjub jap...trus snap gmbr...he3!



hmmm dah amik gmbr naik la tgkat 3...g tmpt yang dituju...ni lah tempat nyer yg nak tgk sgt...sangat besar kdai nih...macam2 ader dr brg perhiasan diri, keperluan/hiasan rumah, stationary, brg kraf smpi jajan dr sne...rambang mata luas sgt kdainye...korang tgk sendiri k aper yang ader dlm nih...
Make up & aksesori perhiasan diri

Banyak gilerrr

Eila yang tgh tgk barangan untuk Moche2 nyer!!seekor kucing yang sgt chumel!

Barangan kraf dan buah tiruan...jangan tertipu!

Lagik barang kraf!!i loved it!!idea untuk hantaran dah dtg dah..

hmmmm dah dpt barang yg aku suke trus ke kaunter & bayar...jgn terkejut sumer barang harga RM5...pilih jer ngn bijak...so klu korang nk bli sepit atau getah rambut dengan harga RM5 jer mcm kurang berbaloi la...he3!dah kuar turun bwh g centre court...cuci mata kat cni pula...cantik juga la decoration x'mas theme kat cni...


Dah tiba masa nk blik opis pula...hmm nih hal kesengalan aku...card jusco ilang takder dlm beg...arggghhh...cari punye cari, tjumpa kat wiper keta org bubuh...basah lencun kad tur...seingat aku lps amik kat mesin tiket parking aku trus letak kat peha...mgkin aku tak perasan kad tur tercicir masa turun keta...nasib tak kna denda...jenuh eila kering kan pki aircond keta...g byr kat autopay machine nasib ok...tak sgkut...nk kuar keta dr kawasan parking tur masukkan kad dalam mesin tiket tur nasib ok...suspen giler muka aku ngn eila...huh sengal!!1st time seh mcm nih...lain kali tobat tak buat lagik!!
Hasil dr bjalan2 tur kitorang grab benda alah nih...eila punyer kucing seramik cashier tur lupa scan n eila tlupa bnda tur td...kotak tissue yang taste same ngn aku, decoration ball (yg diorg kata mcm ubat gegat) & plastik bag clip (untuk clip plastik stok jajan kitorg)...he3!
Maka ni lah hasilnye...ceria!!
Ok tamat sudah...byee!!

Friday, December 4, 2009

urrmmmmm

hmmm byknyer kja ari nih...dah settle claim2, amik gmbr barang dll... tolong semak minit meeting pula...siap ader mber aku kata lagak mcm cikgu...hahaha sabor jer la...ptg nih wat design lak pegawai nk g meeting mgu dpn..tak per la slow2...pasti bereh..
dalam masa tu lak dapat gift pulak dr big boss...beg syiling nih..smlm dia dpt cenderahati ms perasmian Minggu Batik Terengganu, Plaza Angsana...dia kata tak tau nak wat per ngn beg syiling nih...orang lelaki mane pki benda nih...so aku amik la...rezki jgn ditolak...he3..

k la nk g lunch dulu la...hari nih hari untuk ENJOY...nk g Jusco Bukit Indah...nk tgk2 gadjets dtg dr negara matahari terbit...smbil cuci mata...ngeee :P

Thursday, December 3, 2009

Happy Birthday!!

...Happy Birthday Encik Faizal...


Semoga hidupmu diberkati Allah...dikurniakan kesihatan yang baik...dimurahkan rezeki & dipermudahkan urusan jodoh kita & sejahtera dunia & akhirat...insyaAllah...


hmm cian sambut jauh2 camni...ni jer la aku dapat bg..itu pun time sale kat metrojaya..harap dia hepi ngn pemberian aku yang tak seberapa tp penuh keikhlasan..luv him miss him!!ngeeee!!

Wednesday, December 2, 2009

Aper hal hari nih...

(",)
Pagi g keja jer rase segar tp pki simple jer sauk jer tudung yang ader...biler sampai opis jer ader yg tgur macam tak kna jer aku pki tudung color nih...hu3!mmg aku rase pn mcm nampak tua jer...he3! ah tak kisah la mybe tsilap pilih lor...huhuhu!
ermm lps breakfast aku terima parcel dari Rina Salleh, aku beli mini ekin color light beige...buka jer tp lum try lg...he3!malas nk try kat opis...list tugasan hr nih..byk cket kja tp rase sengal jer hri nih asyik wat silap...busan tul asyik mbuang kertas jer...sabar aper hal aku nih...cancel plan cuti yang aku dah mohon isnin lps huhuhu!byk bnda tergendala ekoran masalah2 yg tak dpt dielakkan...uwaaaa!!
Hampir waktu lunch jer prut dah start lapar...ader la kropok sisa semalam yang masih simpan pemberian eila dr kelate...kropok sira madu!sedap sayang nak abiskan coz eila takder stok lg!!huhuhu rase tak cukup seh...siap mkn jimat2 lg!!he3!



nih la muka sedey kropok nak abis...kempunan lagik la jwbnye...besa la bnda free mmg sedap!!he3!lg 1 ader mber opis wat kja sengal, bt kerja serkup kepala sekali ngn laptop ngan plastik sampah besar itam...aper hal pun aku tak tau...dah mcm director filem aku tgk!!mcm bomoh ilmu itam pn yer!!he3!macam2 hal...sabor jer la...k la nk smbung kja bye!!

Tuesday, December 1, 2009

Adus!!

huhuhu!
Ermm harunyer hari nih tertinggal 'silver canon' kat umah...nak amik gambar bahan nk bt produk bru HKK 2010 tak dapat...mcm2 terlupa sengal tul...huhuhu...nak tak nak kna amik juga gambar esok...cuti yg aku amik minggu nih pn nak cancel juga la selagi kja tak bereh...aper sahaja plan tak mjadi...pasrah jer la...InsyaAllah ada ms lagik aku nk bcuti...

Bulan nih nih penuh undangan setiap ujung minggu, sumer kduri kawen..td dapat kad kawen dari Wani, ex-opismate masa kja HQ dulu...minggu depan 12th Dec kduri kawen cousin aku kat kg...19th Dec pulak di Teluk Kumbar, Penang pula lagik sorang cousin aku kawen...huh syok nyer orang kawen...aku ngan en. faizal jer tunggu seru diijabkabulkan pula...tunggu pnuh sabar...
Dalam masa tur juga 9th Dec bufday en. faizal tcayang pula...gift dah beli mase sale kat Metrojaya ari tur, tp tpaksa trima dalam keadaan pos sajer la...alangkah indahnye klu dpt bg by hand pd dia..cian dia...sabar jer la yer dah hakikat mcm nih...ader rezki kita jumpa k...

hmmm dah lewat nak balik umah dah nih...penat...buhbye!

Alhamdulillah!


Setelah gerimis berlalu, Allah kurniakan sinar mentari...



Aku insan lemah terkadang alpa leka terusik ngan emosi sendiri...tak tegar menahan dugaan sepanjang usia ku yang telah melewati suku abad...aku mohon maaf pada semua halalkan segala makan minum ku...semoga aku lebih kuat & tenang menempuh hari2 esok...byk yang aku impikan dalam hidup...tp tpaksa aku sabar menanti & usaha capai impianku...Aku memohon semoga Allah mempermudahkan segala urusan ku...& aku berusaha menjadikan esok menjadi hari yang lebih 'indah'... & dapat membahagiakan org2 yang aku sayang selagi hayat ku masih ader...InsyaAllah...